2013 m. balandžio 3 d., trečiadienis

Karkaso kalimas angare

Balandzio 3d

Trise sukalem isorines ir vidines sienas per 6 darbo dienas, bet su savaitgaliais ir sventem gavosi 2 savaites. Kalem neskubedami, savo malonumui. Dirbdavom ~ nuo 10 am ik 6 pm. Veiksmas vyko isnuomotam siek tiek sildomam angare (buvusi ferma).

Pagrindiniai irankiai: viniasaude (200lt) su kompresorium (300lt) ir diskinis pjuklas.
5 dezutes (po 45lt) viniu viniasaudei ir dezute suktu (30lt) viniu papildomai.
Karkaso isorones sienas dareme is 15x5cm , vidines 10x5 6m ilgio lentu (600lt/m3)


Pirmas etapas buvo susivilkt i vidu lentas ir susipjaustyti reikamo ilgio detaliu (cia svarbu kuo maziau atlieku, kad visi 6+metro i detales sueitu). Nemazai uztrukom kol ismokom su nauja aparatura greitai, tiksliai dirbti, pvz staciai is akies pjauti.

Impregnavom apatines lentas, kurios stoves ant pamato. (2 sykius, isdziusta per nakti)

Issideliojom ant grindu supjautas lentas, kur bus isorines sienos (pamatas). Susizymejom, kur bus durys, langai, kur stoves "kanalai" jungimui su vidinem sienom, statiniu kas 60 cm zymeti nebutina.

Veliau  pradejom sukalineti isorines sienas, kai sukaldavom kokia siena pakeldavom nuo grindu ir atremdavom i siena. Svarbiausia tiksliai sukalti galus, langu ir duru vietas, tam reikia ir tiesiu lentu, kreivesnes palikom statiniams tarp vatos.
Turejom issipjove 60cm lentute, kad galetume atidedineti atstumus tarp statiniu, labai greitas budas.


Bandem pakurt kitaiska pjukla, bet pasirode, kad 15x5 nesugeba perpjauti, todel atidejom i sali ir pjovem is rankos su kitu, kas visai paspartino darba, o statumas beveik nenukentejo. 10x5 jau perpjauna.
 Pradzia
 Tas kitas pjuklas
 issipjovem ir issideliojom pamatus
 namo planelis

 issipjovem ir issideliojom langus
 impregnuojam apatines lentas

 pjaustom likusias kaladeles langams, sienoms ir durims
 meistrai:)
 uzimpregnuota 1 karta
 bandem su tokiu irankiu zymetis kas 60 cm, bet galu gale visai kitaip darem

 viniasaude, 5 viniai per kelias sekundes, super
 antra roz impregnuojam, reikia daug maziau impregnanto ir tepasi lengviau (iveikiamas pavirsinis medzio itempimas ; anot korifeju) . Mes naudojom regis MEDITAS (~30 lt). Sunaudojom iki 10 litru, impregnavom 15x5 15+15+9+9=48m

Del impregnantu parasysius atskirai, nes turiu infos prisisaudes.
 saudom




 zymim su kreidelem


virs lango ar duru darome sustiprinima, dvi is situ lentu bus pasuktos 90 laipsniu kampu, kad svori is virsaus per savo krastus i apacia perleistu (common practice ) , trecia eis po langu (virs ilgesnio lango ir iejimo duru dejome tris sonu paverstas lentas) . Cia tikslas yra stogo svori i pamatus pernesti. Idealu butu, jei kas 60 cm stovetu vertikalus statinis, bet langai ir durys privercia ta svori per savo krastus nuleidineti.
 susideliojom kaladeles langam


 saudom langus

Virs sito 3m lango yra 3 lentos sonu
 cia matosi jau pagaminti kanalai, jie naudojami sienu jungimosi vietose, jie gali buti ir kitokie

 sukalta sienos dalis su dideliu langu ir durimis i terasa




 pjaustom vidines sienas

 viniasaude

 kompresorius


 sito beveik nenaudojom, tik vidinem sienom

Sitomis vinimis sukalem papildomai visur po viena isorines sienas ir galuose vidines, taip sienos igavo apciuopiamesni standuma.

Dar noreciau pamineti,kad musu lentos buvo "nerusiuotos", tai yra turejom daug kreivoku ir persisukusiu lentu, is pradziu buvo neramu, bet i jautresnes vietas sudejom tiesias atkarpas, o yra daug vietu, kur to idealumo nereikia, pvz vertikalus statiniai kas 60 cm tarp kuriu bus vata (62,5 cm).


3 komentarai: